Vicky Gravvænge ERDH 2899, f. 1987,  168 cm, brun (afgået 2006)
 

Elitehoppe Vicky Gravvænge er stammoder til Lox springheste stammen. Hun havde et udpræget springtalent, hvilket allerede blev afsløret under hoppematerialprøven på Vilhelmsborg i 1990. Siden har hun primært været benyttet i avlen. Hun har kun gået konkurrence i 3 måneder (nov. 1996 – feb. 1997). I denne korte periode opnåede hun at blive B-hest med flere sejre i LA og placeringer i MB.
Hun blev genindsat i avlen efter at have opnået status som B-hest, men har afgjort kapacitet til at nå meget længere.
Vicky Gravvænge’s blodlinier afslører en ubrudt række af gode springgener.
Faderen Waldstern har avlet mange gode springheste, herunder den kårende hingst Waldsohn, der er A-hest og går international springning.
Morfaderen Gay Baron XX lå længe med et af de højeste springindex i DV.
Mormor’s (Mie Gravvænge) far er Sandro. Denne hingst har vundet store summer i Tyskland, hvor den også har flere kårede sønner samt højt placeret afkom i springning.
Vicky Gravvænge er ud af en af Danmarks ældste og mest solide hoppestammer, som kan føres helt tilbage til Stella Rosagergård, importeret i 1909 (herom kan læses i bogen Kronen og Bølgen).
Gravvængehestene har, ud over at være gode rideheste, opnået et utal af fløjpladser ved skuer og kåringer. Der har været flere medaljehoppper og som endnu en af de store succeser kan nævnes hingsten Lucky Me Gravvænge, der blev nr. 4 ved materialprøven i 1998, og siden er påbegyndt en succesfuld karriere i Schweitz. Hingsten Duncan Gravvænge opnåede kåring i Herning i 2006.

Vicky Gravvænge har fået døtrene Caloua Lox og Carnival Lox (bronzemedalje) udtaget til eliteskue, og siden blevet stammoder til en perlerække af springheste.

 

WALDSTERN
DH 311
WALDLOEWE
(Hann)
WALDSCHUETZ (Hann)
LOBELIE (Hann)
BALLIA II
(O.S)
WEINSTERN (Hann)
BALLISA (O.S.)
MICHEL GRAVVÆNGE
DS 5675
GAY BARON XX
DH 280
SIR IVOR XX
MIBA XX
MIE GRAVVÆNGE
EDH 1937
SANDRO DLH 1
SUSY GRAVVÆNGE     ROL

 

Til hesteoversigt            Til forside